048_ONI SEM, MI PA NA MARS




Oni trumoma k nam, mi pa na Luno in Mars!
Takšna je vizija naše prihodnosti.

Poskušam razmišljati neobremenjen s Krivdo. Razmišljam torej proti navodilom Boga, kot ga zdaj dojemamo in ga poznamo in nam zdaj vlada. Vlada pa tako ateistom kot vernim, kajti Krivda je zdaj skupni Bog tej civilizaciji in vsem drugim civilizacijam. 
Krivda predstavlja skupni imenovalec vseh norosti tega sveta, drugega boga za zdaj planet še nima.

Krivda mene ne zanima kot življenjska izbira, saj v sebi nima Zavesti. 
Oziroma, Krivdi je največji približek Tema. 
Tema je pa stanje popolne odsotnosti Luči! S tem je sama tudi odsotnost vsega upanja. Na koncu koncev smo le bitja Luči, ne pa Teme in brezupa.

Po moje bomo kmalu drugače začeli gledati na nekdanje pojme o koloniziranju tujih dežel in prisilnem pokristjanjevanju, kot pa smo sveto prepričani, da je samo to zgodovina naše civilizacije in da v njej ni bilo nič drugega bolj bistvenega.
Pa saj ne vem, kako bi to temo sploh načel, da ne bo pregrobo to, kar mislim povedati.... 

Pride namreč trenutek, ko je treba začeti razmišljati kot človeštvo. Kot en skupen organizem, ki je živ, razmišljujoč, čuteč in inteligenten. Ne pa brez pameti in namena!

In je treba prevzeti Odgovornost zase, za ves ta organizem, ki je vedno bil in je naš. En planet - en organizem! Mnogo ljudi, mnogo navad - toda en organizem.
In če to storimo, bomo ugotovili, da je vredno odgovarjati za vsa dejanja človeštva, pretekla in sedanja. Odgovarjati moramo zanje, kot da smo jih sami storili.

Razmišljajmo takole: bilo smo v drugi vlogi, sprejemali smo odločitve, na katere zdaj morda nismo ponosni, a nekaj smo počeli zavestno, pa čeprav tedaj manj zavestno in z drugačno zavestjo kot to počnemo  (ali pa ne počnemo!) danes.
Toda odgovornost zanje moramo sprejeti! 
Ker, če ne sprejmemo Odgovornosti - se zaletimo v Krivdo.
In roko na srce - v njej se zdaj valjamo. In nimamo nič od tega, le škodo na vsakem koraku.

Če hočemo podedovati zgodovino, je to pač tisto, kar smo dolžni sami sebi!

Kaj pa je to tako zelo različnega od tega, kar zdaj počnemo?! Samo zamenjali bi Krivdo za Odgovornost. Prevzeli bi Odgovornost in brcnili Krivdo stran!
Zdaj namreč kot civilizacija sprejemamo Krivdo celotnega človeštva. In zakaj bi bilo nesmiselno enako storiti z Odgovornostjo?!

Odgovornost izključuje Krivdo.
Je to kaj bolj nesmiselno od tega, kar zdaj počnemo, ko sprejemamo zgodovinsko Krivdo?
Kvečjemu je lahko enako nesmiselno, v nobenem primeru pa manj.

Sprejeli in imeli bi odgovornost namesto krivde. 
Drugače bi začenjali razumevati svoja pretekla, pa tudi sedanja, dejanja. V vsakem primeru gre za ista dejanja, vendar drugačna, ko jih pogledamo skozi prizmo Odgovornosti namesto skozi prizmo Krivde. 
V tem primeru pogled ne bi bil filtriran skozi predsodke, ki jih s sabo prinaša Krivda. Videli bi jih skozi časovno perspektivo, in prav tako bi spoznali posledice svojih dejanj v preteklosti.
Spoznali bi, kam so nas pripeljala v dobrem in slabem. 

Na podlagi lastnih odločitev - ker če prevzamemo zanje odgovornost, postanejo naše lastne - smo zanje odgovorni, kot smo odgovorni tudi za svoje sedanje življenje.
A, da nismo odgovorni za svoje življenje danes?! Zakaj pa ne? 
Nam je kdo prepovedal postati odgovoren za lastno življenje?

S svojimi odločitvami v preteklosti smo z njimi pridobivali in izgubljali, toda tako smo prišli do civilizacije. Zgradili smo jih več, ne le eno!
Potem so nekatere rasle in se razvijale, druge so propadale. Nekatere od njih so propadle takoj, ko so zrasle do tiste točke razvoja, ko niso več imele vizije za razvoj naprej. Ko niso več znale in mogle obnavljati vizij so podrle vse kar so bile pred tem zgradile in potem začenjale znova. Od začetka.
Mi smo se kasneje poistovetili samo s tistimi, ki so bile uspešne. V začetku. Kajti potem so vse  propadle, tako ali drugače. Težava je namreč v tem, da zmago množice proglasijo za napredovanje in razvoj.
Vizije niso nikdar bile značilnost množic! Vizije so vedno imeli posamezniki.
Vedno so vizionarji ustvarili vizije, po katerih je bilo treba nekoga izključiti, druge spet omejiti, določene pa dvigniti nad ljudi, da jim bodo vladali. 
Človeštvo je to sprejemalo z odprtimi rokami.

Tudi mi smo to sprejeli z odprtimi rokami, kar še vedno počnemo.

Recimo, da gre samo za neznanje, ki je v mnogih primerih povzdignjeno v položaj božanstva. Človeštvo obožuje boga Neznanja! Najbrž zato, ker je v viziji vedno prisotno upanje. 
Potem se pa zgodi, da nihče ne preverja dogem, ker se baje to ne sme! Zato dogme v  ponujajo samo upanje, pa malo resnice. Resnica boli.
Za tisto, kar boli, si množica ne prizadeva.

Ne bi pa smeli dovoliti, da nam Tema kaže pot! Kajti, zdaj je videti, kot da smo popolnoma brez vizije in da je pred nami tema. Kaj nam pomaga, če gremo naprej, če je pa svetlo le tisto, kar je ostalo zadaj.

Cesta pred nami mora imeti jasno luč, ki pot razsvetli, sicer ne vemo kje smo in kam pelje. Potem pa, ko pogledamo vase, če nimamo v sebi samo Krivde nam vsem vedno privzgojene, da nam zamegli razum, lahko celo vidimo daaaaleč naprej. Si predstavljamo prihodnost in se to imenuje vizija.
Pa ne zato, da bi zdaj kakšno naše ravnanje iz preteklosti opravičevali - tako govorim z namenom, da se enkrat za vselej rešimo Krivde. Ker je odveč. In škodi.

****

Krivda nam zdaj določa, kdo je za kaj kriv. Prenaša žrtve iz preteklosti v sedanjost in jih nadaljuje. Preprosto, sešteva jih in dodaja.
Režim določa, kdo bo žrtev in koga pa je treba žrtvovati! Krivda nam je privzgojena z namenom, da definira našo sedanjost in kroji našo prihodnost.

Če sprejmem Krivdo za svoje vodilo, se mi zgodi naslednje:

A.) - stopim v čevlje tistega, ki je storil sporno dejanje in se tega sramujem. Sramujem se ga, kot bi ga sam storil. 
Sramujem se namesto njega, če se ga on ne sramuje, ali pa če se ga nihče ni!
Popraviti tega pa ne morem, ker če sem se odločil za Krivdo, s tem zavrnem mojo Odgovornost. Tako samo nadaljujem krivico! Potem iščem krivca tam, kjer ga ni, in ga kaznujem, ker je pravi krivec nad kaznijo!

Krivda zahteva kazen in s sprejemanjem Krivde mi kazen pripada. Odslužim jo s sužnjevanjem sistemu, oz. tistim, ki so mi jo nadeli. Iz mene delajo žrtev!

B.) - bojim se ponoviti tisto, za kar sem sprejel zgodovinsko krivdo. To je naslednja možnost. Zato se otepam z vsemi silami, da bi me kdo povezoval z enako ali podobno namero, kot je tista, od katere bežim. Potem pustim tem, ki delajo z mano kar hočejo, da delajo z mano kar hočejo.

C.) - zadeva se zakomplicira, ker se mi možnosti reševanja mojih (sedanjih) problemov, zožijo v nulo. Reševanje in ukvarjanje z mojimi sedanjimi problemi bi bilo Odgovorno, vendar mi nekdo prepoveduje vzeti Odgovornost svoje roke, tako postati odgovoren in urediti svoj svet! Raje mi natika Krivdo in me na to spominja. Tako laže manipulira z mano.

Krivda je prizma, ki izkrivlja moj pogled na resničnost, na to kdo jaz sem in kaj si želim postati. Nadalje, zamegli kar leži pred mano kot možnost, da nekaj zase naredim. S Krivdo te  možnosti ne vidim! Prihodnost mi ne pripada, ker mi sedanjost ne pripada! Sedanjost mi pa ne pripada, ker mi je preteklost bila odvzeta in mi je zato tuja.
Ne vidim je. Krivda ves čas izkrivlja pogled na vsako mojo odločitev. Odločam se tako, da se ves čas izogibam Krivdi, zavračam konflikte in tako Krivda ves čas vpliva name! Vodi me ion usmerja. Drugega vodila pa ne poznam.

Takšno moje duševno stanje na drugi strani (meni nasprotni!) omogoča nastanek:

a). - parazitske kulture, ki temelji na izročilu o zgodovinski Krivdi.

b). - parazitska kultura išče razpoke v tujih civilizacijah in kulturah, z namenom zasaditi vanje klin in jih potem počasi uničevati kot morebitni vzor in vzorec obnašanja pri nas! Tako kot voda, ki zamrzne v razpoki in vztrajno preizkuša trdnost materiala, da sčasoma razpade. Razpade zaradi razpok v sebi in zato je režim pozoren na razpoke, dokler so te še mikroskopske.
Razpoke v civilizaciji ustvari že sama Krivda, ki je sama po sebi samomorilna; treba jih je samo razširiti, dokler vsa civilizacija ne razpade! Razkolje se in razpade.
Razpoke so dobre! Preživimo lahko samo v razpokah.
Tja se skrije Normalnost, da lahko preživi v neumnosti režimov.

c). - parazitska kultura temelji na parazitiranju, in to najprej na lastni kulturi, potem pa tudi na drugi, s katero prihaja v stik. Seveda, sistem temelji tudi na idealiziranju svojega stanja.

Medtem, ko sovražnike prikazuje kot nečloveška bitja, bolj črna kot vrag, si od njih sposoja denar, ker so očitno bolj sposobni preživeti z lastnim delom. Vmesnih stopenj skorajda ni, posploševanje pri vrednostnih ocenah je večkrat pravilo kot pa ne. Kdor ne misli enako kot režim, ki vlada sistemu, je takoj proglašen za izdajalca.
Jaz sem izdajalec po naravi stvari. To rad priznam.

Zaradi bremena Krivde preteklih dejanj te civilizacije, se zdaj izogibamo podobnim dejanjem, ki bi kakorkoli spominjala na "kolonizacijo", na "pokristjanjevanje" raznih delov sveta, se pravi, da od vseh možnosti za reševanje sedanjih težav človeštva - mi že avtomatično izključimo vsa tista dejanja, ki vsaj malo dišijo po "zgodovinski Krivdi".

Ampak - ravno ta pot bi nam zdaj pomagala rešiti kar precej težav, ki napadajo človeštvo in civilizacijo.
Ponovitev bi bila potrebna kot forma, vendar z novo vsebino in novim namenom!


****

Niso znali preživeti sami s svojo nostalgijo po starih lepih dobrih časih. Z vsemi svojimi romantičnimi legendami pred kolonizacijo - zdaj hočejo imeti mobilne telefone!
In vdirajo sem.

Nekdo, ki je zdaj jezen na evropske izkoriščevalce (kdorkoli že ta je, najsi bo to Afričan, Evropejec, Američan, Arabec...) in morilce njihovih plemen pred nekaj sto leti ali pa včeraj - saj je vseeno - pač nekdo, ki je razbil vse stroje in porušil obrate, delavnice, tovarne brž, ko se je njegov narod "osvobodil" od tujega zavojevalca ter snel okove suženjstva - ta je tisti, ki zdaj prihaja sem trumoma kot zavojevalec, kot poplava.
S svojo svobodo, tako je videti, doma nima kaj početi. Tukaj se pa lahko maščuje in pleni. Mi ga pa vabimo, da to počne!

Zakaj takšen človek ni sposoben organizacije lastne družbe na način, da bo njegova norost vsaj približno tako uspešno organizirana in zato primerljiva z našo norostjo in sposobnostjo organiziranja norosti?!

Tega odgovora ti ljudje nimajo. To jih tudi ne zanima, ker tudi Slovenije ni zanimalo, kako bo postala samostojna, potem ko se je "osamosvojila".
Zanimalo jo je samo to, kako bi nadaljevala SFRJ!
.
Ostajamo pri ideološki predatorski usmeritvi lastne kulture, ki se v našem prostoru izraža takole: 
vi, ki ste razviti, nam nekaj dolgujete! Bogati ste zato, ker ste revnim vzeli (in mi smo revni!), zato bomo zdaj vam jemali!

V resnici pa bi vsa nafta še vedno bila pod zemljo, če jim ne bi nekdo povedal za kaj se uporablja.
Potem jim mora pa še razložiti, kako se od tam izčrpa.

****

Večina Zahodnjakov še vedno idealizira življenje Indijancev v obeh Amerikah pred prihodom belcev in kolonizacijo.
V resnici so se njihova plemena sama iztrebljala med sabo, in to na grozovite načine. Vendar je to za nas bila "inicializacija" mladine v odraslost.
Sovražnika so mučili do smrti in zanikanje lastne bolečine je bilo del njihove kulture, vere, običajev.

Med Indijanci je bilo sprejeto kot junaško dejanje, če ne spustiš niti glasu, medtem ko ti odirajo kožo z živega telesa!
Plemenito in hrabro dejanje je bilo mučiti ujete sovražnike, za enako plemenito in junaško dejanje je veljalo čim dlje umirati v grozovitih mukah. In to se je zgodilo vedno, ko si padel v roke sovražnemu plemenu.
To je nekaj povsem normalnega za tip družbe, ki časti negacijo normalnih človeških čustev.

Mi pa smo se v šoli učili, da so pred prihodom bele rase vsi živeli skoraj idilično življenje divjega človeka v naravi!
Ostudne navade žrtvovanja otrok, ki jim živim izrežejo srce, ker bogovi tako zahtevajo, je pač del njihovih navad. Danes bi rekli "človekovih pravic".

Res pa je, da tako ali drugače, vse kulture mučijo otroke.
Tudi mi zase mislimo, da je mučenje otrok pač naš način, tradicija po naše. Nekaj posebnega, romantičnega, in zato večvrednega, ker je takšna pač naša "človekova pravica"!
Zaradi tega smo mi - mi.

Idealiziramo svojo preteklost in naše navade, ne vidimo pa, kako ostudno so ljudje ravnali z novorojenčki in lastnimi otroci skozi vso človeško zgodovino! 
In to vsi narod, med njimi tudi naš!
V naših vaseh, v naših krajih, za katere mislimo, da se je v njih živelo idilično, so se vsak dan dogajale strahote navadnim ženskam, porodnicam, in rojenim otrokom. Včasih ne veš, ali so jo bolje odnesli tisti, ki so umrli ob rojstvu in med nestrokovno narejenimi abortusi, v katerih sta umrla oba!

Krivda nas dela vse za žrtve.
Mi smo uničevalci Življenja, ko izbiramo med žrtvami, koga bomo zdaj žrtvovali. Ker naši "bogovi" to od nas zahtevajo.

Če bi življenje v preteklosti, ki ga zdaj idealiziramo, bilo res tako idealno, in bi prvotni prebivalci Novega Sveta sploh komunicirali med sabo, si verjeli in eden drugemu zaupali (kar si nikoli niso, ker nikoli ni bilo tako, kot si mislimo, da je bilo!) bi se plemena tedaj združila in nastopila proti belemu človeku in njegovi civilizaciji.

Hitro bi razumeli, da je kultura prišlekov nezdružljiva z njihovo.


****

Toda - večinoma so bili po vsebini (ne po formi!) prekleto podobni novim prišlekom! Po tekmovalnosti, po vzgoji otrok, ki so jih vzgajali v lovce s plenilsko (predatorsko) logiko in zato tudi takšno filozofijo življenja in prav takšnimi navadami.
Hoteli so jih za tekmovalce in maščevalce in takšne so jih imeli.
Od bele civilizacije so se razlikovali samo PO TEHNOLOGIJI IZVEDBE svoje nasilnosti.

Svojo tekmovalnost in plenilsko usmerjenost pa so uveljavljali proti vsakemu, ki je bil le malo miroljubnejši od njih. Pobili so jih in potem proslavljali zmago.

Znotraj sveta prvotnih prebivalcev obeh Amerik so veljala enaka napadalno-obrambna pravila, kot med Evropejci.
Njihova norost je bila prav tako nora, vendar povsem logična znotraj same sebe. Enako, kot je naša norost bila (in je še vedno!) povsem logična znotraj same sebe.
Ko pa so te različne kulture v preteklosti treščile ena ob drugo - je kultura prišlekov bila močnejša zaradi BOLJŠE TEHNOLOGIJE IZTREBLJANJA NASPROTNIKA.

Ta civilizacija je rasla na neprizanesljivosti do drugih in bila v tem boljša zaradi tehnologije uničevanja in večjega in boljšega znanja njene uporabe.
Zato smo veljali za boljše, naprednejše, uspešnejše! Ker smo bili nevarni drugim.
Kaj morda zdaj ni ta civilizacija sebi nevarna???

Ob svojem vzponu je imela sredstva in znanje in s tem v povezavi tudi pohlep, ki ga druga stran še zdaleč ni dosegala! Bili smo uspešnejši od vseh drugih - vse do včeraj zvečer, do 17:30 popoldne, če se lahko malo pošalim!

Zdaj pa naša civilizacija samo sebe najeda.

****

Spor med civilizacijama pomeni, da imamo samomorilnost vgrajeno že v  sebi, v samem jedru našega obstoja in zato nam Življenje ponuja projekcijo Smrti v drugem, ker sama sebe drugače ne more spoznati.
Vedno smo bili kot civilizacija pohlepni, nasilni... le da smo to pred srečanjem z drugimi bili znotraj svojega sveta. Na njem je civilizacija bila zgrajena in znotraj sebe je iskala lastno ravnovesje v sovraštvu, ga ohranjala na način, da se ni sama od sebe iztrebila. Potem ji je tega "ravnovesja " enkrat bilo dovolj, in podložniki so hoteli postati gospodarji, pa so se odpravili iskat svet, kjer bo to mogoče.

Tekmovalni smo kot pripadniki te civilizacije bili lahko le med tekmeci, ki so bili približno enako oboroženi in podobno domišljavi. In zato so podobno razmišljali kot mi, če ne celo enako. Imeli smo drug drugemu podobne oz. enake vrednote.

Hočem reči, da če bi bili pametni (beri: normalni!), bi Severnoameriški Indijanci takoj opazili nevarnost, ki se jim približuje z drugo civilizacijo.
Združeni bi potem zlahka pobili prišleke, zažgali bi jim ladje, da se ne bi več mogli vrniti in razširiti novico, da tam obstaja en nov svet.
Tako ne bi obvestili drugih, da se sem lahko pride pobijat in krast!
Ne bi doma razširili novice, da obstaja še nekakšen drugačen svet, popolnoma nov in nedotaknjen, kjer se ljudje ne znajo braniti, če si ravno prav brutalen in z njimi ravnaš krvoločno. Ne bi mogli povedati doma, da se tja splača iti ropat, pobijat, posiljevat in zasužnjevat.
Hej??? Kaj ni tako tudi zdaj! Le da danes to domov javiš po Iphonu. 
Za to ne potrebuješ mesecev potovanja z ladjo na jadra!

"Zamorci", Arabci, Indijanci.... bi si s tem, ko bi pobili prve osvajalce, prihranili nekaj stoletij "idealnega življenja", KI GA SPLOH NI BILO!!! 
Mi smo si ga izmislili, da bi lahko bili za nekaj krivi!

Bila je kvečjemu nostalgija po lepih dobrih starih časih, tako kot pri jugoslovenarjih zdaj. Oni so moderni konkvistadorji, ki jemljejo NAŠ čas, dihajo NAŠ zrak in živijo z NAŠIM denarjem.
Spomin je subjektivna stvar.

Nam se zdi romantičen že režim, ki je ponoči umikal politične nasprotnike iz obtoka, da nihče ni vedel kam izginjajo. Ne vemo kje so končali in zakaj. Ni nam bilo dosti mar.
Nihče ni več slišal zanje, nihče ni hotel vedeti kam izginjajo ali zakaj izginjajo.
Zdaj pa pravimo, da nam je bilo prej bolje, kot nam je pa zdaj.

****

Zdaj vsi vse vemo in smo s tem, ko vse vemo, nezadovoljni in nesrečni. 

Očitno je bolje malo ali pa sploh nič vedeti in tako tudi učiti ljudi, predvsem pa svoje otroke.

Učimo jih, da se ne splača biti odgovoren, da je pravica do neodgovornosti osnovna človekova pravica in zato pravi blagoslov, ki ga je treba braniti. Ker je brez odgovornosti laže živeti.
To sporočilo od nas dobijo zdaj mlade generacije.

Za "podobna dejanja" kot je pokristjanjevanje in kolonizacija imamo tudi vsako namero sedanjega, morebitnega, tujega gospodarja, ki sploh hoče investirati v slovensko gospodarstvo. Tako to velja pri nas, kot tudi za investiranje v gospodarstvo v manj razvitih deželah!
Tam imajo težavo že preživeti od svojega dela, ker se ne znajo organizirati za delo in vzpostaviti normalnih oblik poslovanja! Potrebovali bi nekoga, ki bi jim to pokazal in razložil, kako se preživi od svojega dela.

Mi, Slovenci, imamo prav gotovo to težavo, saj nismo sposobni sebe preživljati z lastnim delom. To ves čas dokazujemo vsa ta leta naše navidezne samostojnosti.
Zato pa si država Slovenija vsako leto znova nabere nov dolg, brž ko ji zmanjka denarja za pokojnine in delovanje zdravstvenega sistema. V bistvu pa za vzdrževanje jalovega režima na oblasti!
Drugje, v drugih zaostalih deželah, ne znajo niti prehraniti svojih prebivalcev in jim nuditi ustrezno medicinsko pomoč.

Takoj, ko bi jim kdo ponudil svoje znanje in pomoč - s tem mislim na pomoč pri tehnologiji in vzpostavljanju oz. pri organizaciji normalnega gospodarstva, pri upravljanju z naravnim bogastvom dežele in pri poštenem poslovanju, kjer delu sledi plačilo, bi čim bi jim nekdo zgradil šole in postavil tovarne - bi levičarji takoj planili pokonci in kričali bi: UAAAAAAA!!!! Nova kolonizacija in izkoriščanje revnih množic, le da zdaj globalna!


To jim ukazuje zgodovinska Krivda. Ta jim je privzgojena.

In kakšna je alternativa? 

Ja, alternativa je spuščanje migrantskega vala v EU. 
Z njim pa prihaja poplava posilstev, polivanja s kislino po nezastrtih obrazih zahodnih žensk na avtobusih, razstrelitve v klubih, zaletavanje s kombijem v množico sprehajalecv, rezanje vratov, in vztrajanje pri uveljavljanju njihovih "človekovih pravic"! V bistvu gre za pravico do oboževanja NEODGOVORNOSTI zase, za svoja dejanja, za Življenje nasploh! Za svoje in za tuje.

Še nisem videl novinarja, ki bi migranta, ob prihodu v EU vprašal: kaj bi pa ti sploh rad?! Zakaj si prišel sem, kakšni so tvoji načrti z nami, kakšni so tvoji načrti s sabo? Kaj pričakuješ, da boš tukaj dobil in ali si sploh sposoben zagovarjati to, kar si želiš? Znaš biti odgovoren za to, kar hočeš in si želiš? Če sploh kaj želiš.... ali pa si prišel sem ropat in se maščevat.

Pod vplivom zgodovinske krivde in prirejenega spomina na preteklost bi politična levica izjavljala, da gre za NOVO izkoriščanje in NOVO kolonizacijo v primeru, da bi jih nagnali nazaj in jih primorali, da bi postali odgovorni zase, za svoje družine, za gospodarstvo države in za svoj razvoj. Dobro bi morali prej razmisliti, če si sploh želijo sprememb, ker jih religijska dogma ovira. Religija ni pravica. Je prej cokla razvoja človeških emocij. In prav razvoj naših emocij pogojuje razvoja človeka in družbe!

Brez razvoja naših emocij, ne da bi jih v sebi dovolili, se ne moremo razvijati ne kot posamezniki ne kot družba ne kot civilizacija!


Pa čeprav bi tisti, ki bi investirali v revne dežele sveta imeli poštene namene in zelo dobre ideje kako pomagati nerazvitemu svetu, bi levica bila proti. Levica je že tradicionalno proti.
Tako tudi pri nas komunisti grmijo proti "razprodaji" slovenskega premoženja. Parazitu ni všeč, če mu kdo spodmika stolček, na katerem sedi in s katerega krade.

Tudi komunizem in socializem nista uspela vzgojiti človeka, kot so ga bili obljubili, ne novih ljudi, ki bi zaupali v sočloveka in sploh tistim, s katerimi skupaj živijo.
Pri vsej svoji deklariranosti in izražanju skrbi za človeka - pri vsej veri v človečnost - niso dokazali (niso se niti trudili dokazati!), da se človečnost res izplača.
Pravzaprav ves čas dokazujejo, da se ne!

Naravnost zajedalsko se pa socializem in komunizem obnašata do tistih, ki delajo, ustvarjajo in nekaj proizvajajo. Očitno ima Parazit bolan odnos do dela. Kot prvo, ga ne plačuje.
Ravno to dvoje (komunizem in socializem) je v nasprotju z vsem tistim, kar ta dva miselna sistema javno ves čas deklarirata. Komunizem ima tudi sicer probleme z definicijami nekaterih pojmov, s katerimi tako rad opleta (kar je izjavil že pisatelj Pahor!), s tem mislim na pojme kot so "svoboda", "enakost" in "demokracija".

Komunizem je rodil in vzgojil horde brezobzirnih plenilcev, cele generacije lenuhov, ki jih je dobro opremil z lažmi o tem, da so večvredni in posebni. Posledica: komunisti imajo svojo ekonomijo, svoj pravni sistem, svoje razumevanje poslovanja.... samo denar imajo skupen z vsemi ostalimi. Le da so prepričani, da je tudi ta njihov, čeprav je v tujem žepu.
Sistem jim ni povedal, da so, preprosto povedano, Parazitovi mladiči! 
Naklonjeni parazitiranju, ker so tako bili vzgojeni.

Parazitiranje do potankosti ustreza njihovi mentaliteti! Oni je zdaj ne bi spreminjali, živeli bi še naprej enako kot do sedaj in ponavljali vedno isto.

Če dobro pogledamo, se večini levičarjev ne zdi nič narobe zadolževati lastne države!
To imajo za svojo neodtujljivo pravico. Enako, kot je njihova pravica tudi spodbijati namen, da bi dolgove kadarkoli vrnili.
Iz leta v leto, vedno znova, zadolžujejo državo ali pa "črpajo" evropska sredstva, ki so pač tam zanje, da jih počrpajo, dokler jih ne izčrpajo.
Kot da je to neka posebna sposobnost, "počrpati" sredstva. Posebno znanje!

Krivično se jim zdi omejevati višino dolgov države, na živce jim gre, če kdo postavi mejo.
Tujci, ki investirajo v takšni državi, ki že itak dolguje vsevprek, so kot posojilodajalci vnaprej ožigosani kot izkoriščevalci in kolonizatorji.

Predstavljajte si, da vam gre za biti in ne biti, da vam gre za življenje, ko nimaš več koga vprašati za posojilo, ker ti nihče več ne zaupa! Potem soseda milo prosiš za tisoč evrov. In on ti jih posodi, reši te pred propadom. Ti ga zato zasovražiš.
Nisi mu hvaležen. Na živce ti gre, ker si mu dolžan.
To je zdaj slovenska realnost! To je Slovenija kot država.

****

Dolgovi, ki jih ti ljudje ustvarijo zato, ker sami ne znajo organizirati države, da bi delovala samostojno, ne znajo gospodariti, upravljati z njo in pošteno poslovati - hkrati posojil ne vidijo kot dolga, ki ga bo treba vrniti!

Zanje je to samo zgodovinsko "povračilo" za vse storjene jim krivice v preteklosti! Kakšne krivice? 
Ja, za izgubo ležernega življenja v SFRJ!
Na račun tistih, ki so izginili v temi sistema in jih je režim sproti njim umikal izpod nog in iz obtoka.

Sistem svojo "superiornost" najbolj uspešno oglašuje skozi šolski program.
Programiranje nezadovoljnih "žrtev" preteklosti je vgrajeno v ljudi skozi vzgojo. Vzgojiš jih, da niso NIKOLI hvaležni za storjeno jim uslugo in za pomoč v stiski. Nikoli niso hvaležni! Nikoli za nekaj, kar jim ne pripada in je pravzaprav darilo, ne znajo reči: HVALA LEPA!
To ni v njihovi mentaliteti.

Ravno narobe!
Stare, socialistične generacije upokojencev, ki so "gradile" socializem, in jim je zaradi nesposobnosti upravljanja z državo firma SFRJ d.o.o. propadla, zdaj ZAHTEVAJO svoje penzije. Zato imajo stranko v parlamentu.
One nikoli ne rečejo "hvala lepa". Oni zahtevajo!
Oni so gospodarji in ukazujejo.

Po domače povedano, tipični državljan te države je nehvaležen, neolikan in nesramen tepec in navadno neolikano pezde! 
Opravljenega in naročenega dela izvajalcu ne plača, v najboljšem primeru mu zbije ceno preden plača po pogodbi (ki jo je sam sestavil in podpisal!) in še takrat z velikansko zamudo.
Ko pravna račun, sika, kot da mu je nekdo nekaj slabega naredil, ne pa zgradil hiše, mu popravil avta in sestavil kuhinje doma!
Zase seveda misli, da je večvreden, vsekakor več kot je vreden v resnici.

In če je v položaju, da lahko izsiljuje - on izsiljuje!

Dober položaj pri nas je ta, s katerega lahko druge izsiljuješ - čim več čim bolj - medtem ko tebe nihče ne more izsiljevati. To v Sloveniji pomeni imeti dober položaj, dobro službo.

Pri nas namreč nič ne stane, kolikor v resnici nekaj stane. Stane pač toliko, kolikor lahko izsiliš, kakršno ceno lahko nabiješ. To ni odvisno od vloženega dela. Posebno ne od tvojega. Če lahko koga pri tem izkoriščaš - toliko bolje!

Tako se država do nas obnaša, in tako se mi naprej obnašamo naprej do drugih. Če naše politike vprašaš, koliko bo končna investicija nekega velikega državnega dela, ti odgovori: to bomo izvedeli, ko bomo imeli ponudbe na mizi!
Ali po domače: bo, kar bo, koštalo bo, kar bo koštalo.

Ljudje gredo volit take bedake, ki jim to tako opišejo, ker so sami pri svojem delu enaki.

Tako, kot se SLO-komunizem obrača na EU, 
se Islam obrača na EU!

Hvaležnosti pri tem pa ni prav nobene. 

Je samo sovraštvo, ki je bilo prefinjeno privzgojeno Slovencem že v šoli, skozi kulturo, z ideologijo!
Krivda, ki je temelj, da z ljudmi lahko manipuliraš, je bila privzgojena z religijo, nato pa jo je ideologija samo nadaljevala.
V bistvu je ena druga religija (religija komunizma) samo nadaljevala prejšnjo religijo! 

Tega, da bi ljudi, narode, človeštvo, torej vse, ki nekaj potrebujejo pa ne vedo kako priti do tega, za življenje naučili preživetja z delom lastnih rok in sposobnostmi - tega sploh nihče v Sloveniji ne upošteva. Parazit tega ne pozna!

Režim nam doma ne dovoli upravljati s svojim imetjem, zakaj bi potem sploh pomislili, da bi bilo pametno migrante pošiljati nazaj domov, in jim kar tam pomagati pri reševanju njihovih problemov, v njihovem okolju. 
Jim denimo napeljati vodo in urediti energetske vire, jih naučiti gospodariti s tistim, kar imajo tam na razpolago.
Parazit na kaj takega niti ne pomisli! To ni del njegove kulture, v kateri je bil vzgojen!  
Če bi to znal, bi to najprej naredil pri sebi doma.

Je Slovenija revna z gozdovi in potemtakem z lesom?! Ne bi rekel!
Pa imamo razvito lesno industrijo? Ne.

In zakaj ne pomislimo na to, da bi jo razvijali? 
Zaradi privzgojene Krivde iz preteklih časov, ki nikdar ne postane Odgovornost!
Odgovornost je aktivna, medtem ko Krivda samo je.

Socializem ima okvarjeno pojmovanje o tem, kaj sploh pomeni "moje". Pri tem gre za popačen odnos do dejstva, da je gospodar tisti, ki skrbi za svoje. Za svoje pa skrbi, ker je njegovo. Zato tudi je nekaj "moje", ker uspeva samo zato, ker za to (in zanj!) skrbim in mi je do tega nekaj mar.
Krivda je kot igra s tenis žogico. Podajamo si jo in jo odbijamo prek mreže predpisov, in iščemo luknje v mreži, če je ta postavljena previsoko.
Na Krivdi je zgrajena vsa Zahodna kultura in celotna civilizacija.

****
¨
Kultura je pa.... no, za Slovence je Kultura nora maniakalna, histerična baba s patologijo katere se nihče noče ukvarjati ali pa se z njo odkrito konfrontirati. Saj nihče ni tako neumen, da bi se z noro babo zapletal v spor.
Vanjo zato nihče ne dreza.

Dovolj je že braniti jo, Njo - Kulturo, slovensko Mati! Se ji dobrikati in jo postavljati vsem za zgled. Pri tem pa jo dvigovati visoko na piedesetal družbene aseksualnosti in v položaj žrtve, jo oboževati, kot otrok obožuje mater, in jo oklicati za "rešiteljico" tega naroda in sploh narodne biti.
V bistvu pa je to samo obramba lastne norosti, in zraven obramba samih sebe pred njo, ki je popolnoma nora!
Njena nora bolečina futra tiste norce v Dražgošah, ki svojemu narodu grozijo z ekrana na vsakoletni proslavi proslavi! Tega se kučan boji! Kaj še, da bi se kdo hotel s tem (z noro babo) spopasti.
Človek, ki bi se z noro babo spopadal vnaprej ve, kaj ga čaka. Moral bi se spoprijemati s ponosom in patriotizmom, s tema dvema izrazoma norosti vere in ideologije hkrati! Smrtna kombinacija.
Treščil bi ob vse predsodke naenkrat, tiste ki gradijo to Kulturo! Predsodke, na katerih je človeštvo zgradilo cele narode, države in vse druge znake svoje "civiliziranosti" - te zdaj branijo z vsemi štirimi, skupaj z norostjo.

Ali pa so jih branili še do pred kratkim. Do predvčerajšnjim. Kajti zdaj teh znakov niti ne branijo več, ker preprosto pustijo drugi kulturi, da njihovo lastno razgrajuje.
Kar druga kultura počne nasilno! Oni pa to nemočno gledajo.

Toda te stvari, ki pomenijo obrambo civilizacije kot organizacije norosti da znotraj sebe funkcionira s sebi lastno logiko, pripomorejo da je prav zaradi te logike civilizacija sploh zmožna obstajati. In da so jo njeni prebivalci zmožni spremljati in jo sprejemati.
Ta obramba, je obramba lastne norosti, pred vdorom tuje vanjo!

Dovolj dolgo so se obrambe zbirale in sebe branile, da bi zdaj morale poznati vse, kar nosijo v sebi. Saj so to dovolj dolgo v sebi zbirale, ali ne?!
In so ustvarile, kar so ustvarile! Zdaj bi morale znati oceniti to, kar so storile, tudi zagovarjati, torej braniti in ohranjati.
Zakaj jih pa ne?!

Kaj pa vzdrževati? So sposobne tudi vzdrževati lastne norosti?

Zadnjih sto let niti ne preveč dobro.
Tega se niso naučile ne ene ne druge! Ne tiste naprednejše civilizacije, ne one druge, ki jih imamo za primitivnejše in zaostale!

****

Zadnjih 26 let se Slovenija ni naučila biti samostojna, čeprav praznuje svojo samostojnost.
Enako kot nostalgija je tudi pojem samostojnosti raztegljiv in podvržen interpretacijam.
Cilj namreč sploh ni bil postati samostojni, temveč ohraniti režim.
Potem pa skozi sito Krivde pritegniti tuj denar k sebi, dolgov pa nikoli ne vrniti! Vrinili smo se v EU in zdaj jo razkrajamo na enak način, kot jo razkraja Islam!

In kaj je zdaj narobe s tem, da bi se ljudje, ki iz verskih razlogov drugim sekajo glave, kaznujejo sebe z amputacijo udov, ponižujejo svoje ženske, ki so rade poniževane, kaj je narobe s tem, da se ti ljudje priučijo odpuščanju samim sebi in svojemu sovražniku?!
Praktično, da prevzamejo verska izročila EU in z njimi civilizacijske navade?

V konfliktu vedno zmaga tisti, ki je največji primitivec.

V Sloveniji je v veljavi pregovor, da pametnejši popusti, zato nam pa kučanizem vlada. In zato bo Islam prevzel zdaj njemu zaenkrat še tuje dežele v EU. Naredil jih bo za svoje!
Dokler bo vladal vzorec Krivde, bo tako.

Kot živ organizem na planetu, kar človeštvo seveda je, se moramo zavedati, da gre pri človeštvu za en organizem. Imenuje se - človeštvo!
Vedeti moramo, ali sem prihajamo domov ali pa se tukaj ne počutimo pri doma. In zato prihajamo sem na planet kot zavojevalci, ki so vodeni s predsodki in z nekim tujim naročilom in nalogo.
Prihajamo celo z drugje vgrajenimi programi!

Kar pomeni, da smo brez lastne Volje in mislimo, da je naš Dom pač nekje drugje. Tukaj pa smo v vlogi kaznovalcem, maščevalcev, da uničujemo in pobijamo; ker smo pač tukaj samo začasno in nimamo namena ostati.

Ljudje, ki podcenjujejo pomen telesa pri učenju in sprejemanju tega sveta (in končno tudi Vesolja!), se nimajo od kod učiti, če temu planetu pomenijo tujek in mu predstavljajo nevarnost.

Pomanjkanje lastne Volje nadomeščajo z religijo, med religije štejem tudi ideologije in ateizem. Vendar pa so nekatere religije, ali bolje verovanja, k sreči vsaj z obrazom delno obrnjene proti normalnosti, druge pa spet ne.
Pri tem štejem za normalno Telo, kot tisto Zavest, ki razume delovanje Stvarstva in je starševska do človeštva, saj skrbi za Življenje na planetu in v Stvarstvu, v najširšem smislu, ki ga pojem besede Življenje ponuja.
Ni mi do Dogme! Ne do pisanih zakonov.

****

Drugačna Zavest vodi moje misli in prav zanjo (in z njo!) želim, da ostane z mano in me še naprej vodi. Nezavest in neznanje me ne navdušujeta, predpisi in dogme niso moj način komuniciranja s Stvarstvom ter skrivanja pred njim.
Oboževanje Krivde in s tem čaščenje neznanja in Teme, me ne potolažita in me tudi ne zanimata. Ti predsodki pred Življenjem niso "moja intimna" izbira.
Odgovornost je moja zavestna izbira in ta izvira iz Želje, ki je ustvarjala VSE.

Drugo je pa obiranje po poti, obotavljanje, izogibanje svetu, ki zna oblikovati svoje misli v skupni pojem DOMA, kjer je forma Resničnosti dovolj dobra za vse nas in jo je treba samo sprejeti za svojo, pa bomo DOMA.
Gre torej za zavestno stanje duha tega planeta in spoštovanje njegove/njene Želje. Ta postane s sprejetjem telesa tudi naša Želja.
To je, zame, definicija DOMA, in pojma - biti Doma!

Zavest Telesa je MOJA Zavest in po njej se ravnam. Ona me vodi.

Človeštvo je moj organizem in ta planet je moj Dom. Sem nisem prišel ubijat!


****

Moja filozofija je dokaj preprosta.

Po moje nas po smrti tam ne čaka 72 devic, ki  nimajo drugega dela, kot da služijo za nagrado idiotom, za žrtvovanje TELESA.
Kot prvo, v mojem svetu in razumevanju  lepega - sploh ne bi bile device!
Potem pa, ko bi jim bilo tukaj lepše kot kjerkoli drugje, ne bi hitele nekam drugam.

Kaj je torej narobe s tem, da jih nekdo, ki nekaj zna bolje od njih ker pač nekaj bolje obvlada, pouči še o tem kako skrbeti zase, za družino, nenazadnje za naravo, za živali, za okolje?!
Pa da jim denimo pove, da se splača biti odgovoren za usodo svojih otrok in da je najpomembnejše najprej poskrbeti za njihovo varnost in jim omogočiti mirno učenje, študij, jim s tem dati možnosti, ki jih prej te civilizacije sploh niso poznale?!
To bi ustvarilo skupni imenovalec planeta. 
Se pravi, človeštvo bi imelo skupni cilj. Tega skupnega imenovalca - zaradi ver in ideologije - zdaj preprosto nimamo. Religije in ideologije predstavljajo oviro, so nepremostljive pregrade. Zaradi njih se zdaj ne razumemo in komuniciramo med sabo s figo v žepu. Tudi ko smo fizično na dosegu roke, smo si daleč!
Roka drži nož.

Človekove pravice so pa demon!
Človekove pravice so inštitut, izmišljotina, ki predstavlja pravico do ohranjanja norosti v najrazličnejših oblikah in preoblekah - v tuji hiši! V njej se obnaša kot gospodar, potem ko mu je njegova propadla zaradi njegove neumnosti.

Medtem se v vsebino pod preobleko nihče ne vtika, saj tu velja načelo, češ, da so vse norosti enakovredne in zato vredne vzdrževanja. In so jim zato vse države dolžne zagotavljati obstoj! Ne pa jih denimo zdraviti.
Ker če ne - potem pa to ni demokracija, ali kaj (?!?).

Demokracija je drug tak demon.
V vsebino se v demokracijah, kjer vlada enaka pravica do vere in verovanj, nihče ne sme vtakniti. Zid predstavlja prav pravica. Dogmo ji je spisal Hudič sam, zdaj ta isti Hudič varuje dogmo pred spremembo. Ko se odločil, da bo imel mlade, se je poročil s človekovo pravico in potem sta imela dosti otrok. Kot radi pravijo Italijani, tu velja pravilo, da je "mati kretenov  zelo plodna in vedno noseča!"

V konflikte smo se prej spuščali samo, če so obstajale kakšne realne možnosti, da bomo zmagali. Zdaj pa se konfliktom izogibamo.
Pravzaprav so konflikti zato, da bi jih imeli za vodilo, so za napotek mediaciji pri reševanju velikih svetovnih problemov, ki jih pa zdaj ni več mogoče več zanikati.
Pravilo delitve " vi greste na levo, vi pa na desno, pa mirna Bosna...." v tem svetu ne deluje več. Izrabilo se je, ker je bilo dovolj dolgo zlorabljeno.
Konflikti se nabirajo, ker so zdaj vse "norosti" enakopravne. 
Vse bi rade hkrati obstajale in po možnosti vse skupaj na čimmanjšem prostoru.

Glej zapis o Lijaku:


Zdaj smo pri dnu Lijaka. Lijak ne omogoča več izbire!
Vse manj je je in še manj je bo. Lijak brani ŽIVLJENJE (Lijak je prisila).
Zato zdaj vse norosti vdirajo k nam! Ker jih pač treba financirati in mi imamo baje precej denarja namenjenega za to. Človekove pravice stanejo!

Počutijo se ogrožene v obstoju, tam kjer so prej bile. Tam jih NIHČE ne zagotavlja, ker tam jih ni. So samo tu.

Pravice ne sprejmejo svoje odgovornosti zase, torej za pravice, ki jih preprosto izsilijo. Pripišejo jo kot Krivdo drugim!

Potem pa nosilci neke norosti, ki vanjo verjamejo brezpogojno, iščejo Krivdo, ker se z njo laže konfrontirajo ko je tuja. Z lastno Odgovornostjo se ne morejo, ker je ni.

In največ Krivde dobijo.... kje drugje kot v EU.
Tu jo predavajo v šoli.

****

Vendar pa te civilizacije zdaj ne bi vdirale k nam, če mi sami ne bi imeli lastnih gojišč norosti v nas, ki jih ljubosumno čuvamo. 
Ta gojišča so zdaj še varno skrita, prikrivana nam samim in sistemsko spravljena pod strogo kontrolo, da ne bi norosti zbezljale na plan, kot to temu radi rečemo.
Zato pa imamo pravne sisteme, da nam zagotavljajo kontrolo norosti!

Civilizacija je samo organizacija norosti. Da ne bi mislil, kaj vse da je! Njena naloga je omeniti norost na "normalno". Pravilnejši izraz bi bil znosno.

Kdor misli, da je civilizacija kaj več od tega, se bo imel sam priložnost prepričati v to. Kajti, Lijak ne bo dovolil drugega kot konfrontiranje samega sebe z lastnimi zablodami.
Norost nima pravnega sistema, ima pa izdelan sistem za obrambo same sebe. Bolezen ima svoj lasten imunski sistem!
Bori se proti Zdravju.

Naš pravni sistem je samo evropska oblika šeriata. Zdaj tu služi komunistom.

Režim, ki nam vlada nima Islama za sovražnika. 
Naš pravni sistem ima sovražnike kar tu doma. Sovraži namreč polovico lastnega prebivalstva, saj ta polovica predstavlja režimu največjega nasprotnika. Mnogo hujšega od morebitne tuje konkurence, kar Islam gotovo je.

Zakoni, ki jih revolucionarno pravo države zdaj piše, pa niso napisani za nas. Napisani so PROTI nam! In niso tam zato, da bi nam služili.
Mi ne potrebujemo zunanjega oz. tujega sovražnika, ker mi imamo sovražnika doma.

Zato pa zdaj tuja norost lahko vdira k nam. Enako, zaradi istih razlogov, vdira tudi v EU.
Ta norost ve, da smo mi znotraj nori. 

V svojem navidezno urejenem svetu - smo totalno nori!
Njihova norost je ugotovila, da kadarkoli lahko začne debato o tem, kaj da je z nami narobe, lahko vse zrelativizira do nule! In to dela.
Zakaj?! Ker smo kot civilizacija gojišče dvomov! Iz dvomov smo naredili znanost.
Iz resnice smo naredili tisoč interpretacij ene možne Resnice, za katero pravimo, da je ni.
In potem pravimo, da je use-useglih.

In tu vskočijo oni! Vskočijo zato, da nam manifestirajo naše lastno usegliharstvo.

Njihova norost je namreč tako pametna, da poudari našo! 
Mi pa tega ne znamo pravilno intrepretirati in si mislimo, da smo ravno mi tisti, ki vladamo v tej državi, oni pa se samo podrejajo naši volji.

Demokracija, kot jo mi pojmujemo, ima nalogo braniti in čuvati norosti, da se ne stepejo med sabo, ker se jih bojimo. Zdravimo jih pa ne (multi-kulti nima enega penicilina za vse, socializem v SFRJ to prav zagotovo ni bil).
Predvsem se bojimo, da bi norost izumrla, kajti norost je poleg vsega še samoobrambno stanje organizma! Zato se je pa razvila, oz. zato jo je organizem raztvil.
Če je ne zdraviš - jo imaš. Mi pa jo celo slavimo.

Njihova migrantska norost pa ne deluje po enakih pravilih kot naša. 

Vzorci norosti so si sicer pri obeh civilizacijah podobni, saj smo vsi enako nori, kar je po svoje zanimivo, ker Pamet nima skupnega imenovalca, medtem ko ga norost (in njen nastanek) očitno ima.
V EU se zdaj zbirajo norosti sveta, vse rinejo na en kup.
Zakaj? Ker tu obstajajo "človekove pravice"! 
Napisal jih je pa vampir.

Država pravi, da so pravice vseh enakovredne in jim zagotavlja svoboden obstoj in svobodno izbiro izražanja svoje norosti. Pravi, da jih je treba vse zaščititi, češ da so enake. Saj so pravica!
Takšno je izhodišče te civilizacije.

Zaradi vladavine Demokracije (ki je, kot sem rekel, drug demon), se tukaj tudi najlaže ohranjajo, tukaj se jim to splača. Doma bi jih pobili, ker bi tam ena norost iztrebljala vse druge.
Zato se jim tukaj splača vsiljevati svoje norosti.

Ves čas nam s svojim obnašanjem dokazujejo tako islamisti kot komunisti, svojo superiornost. V bistvu pa superiornost njihove norosti.


Ohranjajo jo na tuj račun in predstavljajo strošek nekomu drugemu. Ne sebi. Obnašajo se parazitsko, ker so v bistvu Parazit.
Finančno pa sebe ne morejo vzdrževati. 
Od doma so šle drugam (pri komunistih je to internacionalizacija gibanja), ker sebe ne morejo ohranjati kot samostojno telo. Potrebujejo gostitelja, kot vsak parazit!
Končno pa - zakaj bi Slovenija sploh želela pomagati manj razvitim od sebe, saj jim ne more, ko pa si sama sposoja denar in sama spada med nerazvite! Nesposobna je živeti od svojega dela, sama postavlja na oblast le takšno vlado, ki funkcionira parazitsko in uporablja parazitsko logiko.
Slovenija ne proizvede dovolj zase, zato pa si sposoja denar drugje. Pri tem krade še svojim ljudem, kajti Parazit vedno najprej pokrade lastnemu narodu in to ima za demokratično.
Kar samo kaže na to, da parazit parazitira kjer le more! Saj sicer ne bi bil parazit.

Zunanje zadolževanje razume kot svojo dobroto in "humanost", ki jo izkazuje svojemu narodu, ker mu ne privije davkov do te meje, da bi crknil.

Slovenija ne zna biti samostojna in ji pravzaprav sploh ni do tega, da bi samostojna kdaj v resnici postala. Zadovolji se s krajo!
Bo potem druge učila samostojnosti?! Slovenija vendar ne more dajati, če pa sama jemlje.

****

Vzgojni vzorci v družini so vedno temeljili na sovraštvu do tujih vzorcev. Podobnih ali različnih. S tem, da so se v tisočletjih izoblikoval v kulturo sovraštva. Predvsem pa v Kulturo!
Zdaj pa to sovraštvo izvaža samo sebe čez državno mejo.

Vzgojni družinski vzorec je pomemben pri gradnji diktature. 

Komunizem proizvaja samohranilke, saj je feministični maščevalni bes glavna gonilna sila diktature komunizma (pravzaprav vseh diktatur na planetu!)
Ker se diktatura napaja iz ženskega maščevalnega besa, prav militantne feministke predstavljajo glavni kučanov volivni bazen iz katerega mali diktator zajema.
Samohranilke in njihovi naščuvani, moškosovražni maščevalni mladci, ki v materinem imenu in zanjo sovražijo svoje očete, obožujejo Revolucijo. Oni zdaj vzdržujejo režim na oblasti!
Komunizem predstavlja civilizacijo, in seveda Kulturo, ki izhaja iz ženskega feminističnega sovražnega maščevalnega  besa, ki sebe organizira v sistem!

Migracija Islama je pa, - glej no glej! - udarila glih v momentu, ko so si čisto navadni ljudje, ki so bili zaostali v svoji kulturi in civilizaciji, pa niso imeli več kam (seveda ne, morali bi začeti spreminjati dogmo, ki jih je pripeljala k lastnemu koncu)... zaželeli imeti vsak svoj I-FUCKIN'-PHONE!
S tem, da se razlikujejo od nas samo po tem, da si ga mi moramo sami zaslužiti, medtem ko je zanje to "človekova pravica".
Glih tko, kt'je "človekova pravica" tudi za SLO-komuniste.

Vojna je pa nadomestna edipalizacija.
Revolucija je poskus masovne edipalizacije, ki je propadel, saj po revoluciji ljudje ne postanejo odrasli kar tako in ne sklepajo kar naenkrat odraslo, pred tem pa so bili infantilni.

Sovraštvo, ki naj se praviloma rešuje najprej s konfliktom doma, v družinskem krogu, kjer so emocionalno dostopni vsi človeški arhetipi odnosov v Vesolju (še enkrat preberite tole: v ČLOVEŠKI DRUŽINI SO PRISOTNI VSI ODNOSI, KI VLADAJO VESOLJU!)
se potem, ko (in če) se to ne zgodi tam, kjer se mora zgoditi - po enakem vzorcu konflikti prelijejo zunaj družine.
Ponovijo se na simboličen način. 

Na državnem nivoju ne nazadnje v demokracijo. Karkoli že ta pomeni. V dobrem pomenu je to dogovor med "družinskimi" člani.

S pojmom razumevanja demokracije je povezan pojem neke izkušnje s člani družine. Če te nihče drug doma ne posluša, ko ti je hudo, je pes tudi družinski član.

Če te izkušnje zate ni bilo, je pa spomin na manjkajoči odnos povezan z razočaranjem, ker izkušnje ni bilo.
Torej, odnosi v družini so odločilni za urejanje vseh odnosov v družbi!

Namesto tega vsa ta vsebina, in s tem tudi ne-vsebina ali pomanjkanje vsebin, iz družine pljuskne v družbo, potem pa, če tam grozi z državljansko vojno - nato še čez državno mejo! Tedaj se virus prenaša kot vojna med različnimi kulturami.
Če so si te postale preveč podobne  (kot denimo jezik in obnašanje v SFRJ) potem ljudje hočejo različnosti!
In si naredijo svoje države, to je svoje "družine", kjer lahko uveljavljajo (v resnici pa nadaljujejo) svojo diktaturo!

Vsi "drugi" so pa z istimi, podobnimi in večinoma enakimi težavami kot je tvoja - samo nadomestna žrtev povsem propadle masovne edipalizacije, ki je komunistična Revolucija! Ta nastane zaradi manjkajočega reševanja edipovega kompleksa v okviru družine.
Zato je pomembno, kakšne vzorce družinske vzgoje ohranjamo in kaj branimo s tem, ko pravimo, da nas je Kultura ohranila.
Je, ohranila nas, je, pa tudi ubijala!

Takšnim ljudem, kot so povsem neznani ljudje iz drugega okolja, je precej laže prerezati vrat. 
Recimo, duhovniku v Franciji. Laže je obračunati z njim, kot pa z diktatorjem v lastni državi. Tega ti ljudje, ki morijo drugod, slavijo!

Nesposobnost oblikovanja družbe po človeški meri izvira iz vzgojnega vzorca doma.
Enako je pri nas v Sloveniji.


****

Zdaj muslimanski migranti tu napadajo vse druge življenjske vzorce, ki so različni od njihovega.
Ker sami ne znajo ustvariti lepih izdelkov, pa si jih želijo (medtem ko svet vsako leto ustvarja na desetine novih modelov telefonov) razmišljajo o tem, kako bi prišli do njih na njim tradicionalen način, ki je pač značilen za njihovo mentaliteto in civilizacijo. Z nasiljem in krajo!
Se to komu zdi rasistično? Zakaj le - saj komunizem dela to isto!

Kaj pa je njihova civilizacija. Njihova civilizacija je pomanjkanje reševanja edipovega kompleksa skozi družinski vzgojni vzorec!

Enako kot to velja za Revolucijo pri komunistih. 
Naklonjenost predatorstvu in kultura parazitiranja izhaja iz družine.
Pri komunistih, ki načrtno brišejo družinski vzorec, pravzaprav velja, da brišejo božjo ABECEDO, ki jo predstavljajo odnosi v tradicionalni družini. Zato ti novi odnosi (LGBT filozofija), ki tako nastajajo brez družin ali z alternativnimi družinami, ki imitirajo družino, niso več čitljivi.
To je pa ravno tisto, kar diktatura potrebuje. Njen cilj je - manipulacija z ljudmi, ne pa zadovoljstvo človeka ali njegovo duševno in fizično zdravje.

Nevzgojenost, pomanjkanje občutka za spodobnost, potreba za kurčenjem pred drugimi, občutek premoči in lastne posebnosti, še posebej pa pomanjkanje občutka (in seveda znanja!) za pošteno poslovanje - je samo posledica ideološke in verske zabitosti, ki vdira v vse pore družbe in se izogiba naravnim konfliktom, ki nastanejo v naravni družini z navadnimi odnosi.
Ideologija in religija izpodrivata naravne odnose med ljudmi in naravno obnašanje, pri katerem pokažeš, da ti nekaj ni všeč in se pri tem ne oziraš na to, da boš nekoga užalil. Zakaj ga pa ne bi?!

To jih privlači! Da ti prepovedo "žaliti" jih z uporabo "sovražnega govora", medtem ko se sami ves čas pojavljajo na TV in žalijo človeško inteligenco s svojimi bedastočami.

Migrante iz islamskih dežel ne privlači recimo, da bi se sami naučili živeti od svojega dela in lastnih sposobnosti. 

Pa da bi se morda naučili sami proizvesti nekaj, kar potrebujejo.
Oni so povsem zadovoljni s tem, kar so!
Več si ne želijo, ker so sami sebe polni, torej so popolni.

Popolni so že s tem, ko so vsi drugi manjvredni, kar je značilno za VSE religije in ideologije; razen, ko vernike prisiliš v naučeno lepo obnašanje, in še to lahko narediš le tako, da se v isti državi ne sme posiljevati. Drugje je pa to priporočeno! Potem uvedeš drastične kazni, denimo sekanje roke za krajo. V EU je pa kraja človekova pravica - zakaj potem ne bi šli tja?!

Mi nismo prav preveč različni od njih. Recimo, tako kot smo v SFRJ bili naučeni na "bratstvo i jedinstvo" in je kontrola glih malo popustila. Pa smo rezali vratove, posiljevali tuje žene, kradli hiše, zemljo, zažgali vse za sabo.

Ne želijo si postati, ne biti, nekaj drugega, kot le tisto, kar so in kar so vedno bili. Na najlažji način bili! Brez truda, ker jim je družinski vzgojni vzorec to omogočil. Izdelali so si takšno Kulturo in nanjo so prisegli.
Predvsem si ne želijo biti drugim podobni - oni so posebni!

Ni jim dovolj, da so se njihova plemena in verske ločine sicer iste vere vedno iztrebljala med sabo v neskončnih vojnah. Tudi EU do nedavna ni bila sposobna živeti brez vojn med svojimi narodi (v bistvu pa med različnimi vzgojnimi vzorci).
Izključevanje drugega je tudi naš hobi, ni le njihov!

Drugje so se pobijali zaradi različnosti, mi smo se v SFRJ pobijali zaradi prevelike podobnosti. Peli smo iste pesmi, govorili isti jezik, spoštovali istega diktatorja, se smejali istim vicem - pa smo v nekem trenutku pogrešali različnost. In ker je ni bilo, smo jo naredili.

Hoteli smo poudariti našo posebnost, hoteli smo biti različni in ne več drug drugemu podobni.

Nikoli nam ni bilo dovolj dokazovanja, da je naša kultura mučenja naših otrok nekaj posebnega, boljšega od kulture mučenja otrok pri drugih narodih. Recimo, v sosednjih državah!

Nagibam se k mnenju, da so patriotizem, narodna zavest in tako imenovani "narodni interesi", samo oblika spolnih bolezni, ki se izražajo kot ponos nosilcev teh picajzlov. Simptomi obolelosti se raznašajo prek televizije in časopisov, največ pa seveda z učnimi programi, ki so v šoli obvezni.
Če bi kdo prezervativu kdo nadel ime "narodni interes", bi vsaj bili opozorjeni na to, čemu narodni interes služi.

****

Znanka me je opozorila, da ne razume v kakšnem kontekstu je naslov z vsebino. 
Bom zato zdaj razložil. 

Ti, ki zdaj silijo k nam, so v veliki življenjski stiski.
Pri njih gre za pomanjkanje vizije o svoji prihodnosti. Mi sicer ta naval beremo kot nasilje nad nami, pa je v resnici le ena brezizhodnost, ki pritiska na drugo - našo!

Zavedajo se, da je njihova religija smrtna (mi se tega z našo še ne zavedamo, pa se še bomo, obljubim!), saj ne zagotavlja razvoja družbe, kulture, in s tem civilizacije. 
Tako ostajajo ljudje brez prihodnosti, brez upanja da bodo lahko ohranili svoj način življenja.
Mi pa, če smo pametni, ohranjamo naš vzorec obnašanja in kulture, na katerega smo navajeni. Pri "omejeni" katastrofi, kakršna je bila razpad Jugoslavije, se zgodi, da sestavni deli zdrknejo v času nazaj v zadnje obdobje,m v katerem so bili narodi razmeroma varni! To so narodne države. V mešani družbi je narod povezan z religijo, narodi pa z religijami, saj jih je v preteklosti vera branila pred tujci. 
Ateisti ne sovražijo toliko Boga, kot sovražijo tiste, ki vanj verjamejo in vanj polagajo svoje upe.

Kar se navala migrantov tiče, oni so usmerjeni v ropanje in jemljejo kjer kaj vidijo da se splača vzeti, jemljejo kar mislijo da potrebujejo. 
Saj končno tudi mi sami proizvajamo cel kup stvari, za katere mislimo, da jih potrebujemo, pa jih v resnici ne. Ne pomislijo pa, da bi lahko kaj sami ustvarili, ker to ni v njihovi kulturi! Njihova kultura je parazitska, enako kot je slo-komunizem parazitski.

Sploh jim ne pride na misel, da bi koga, ki zna, povprašali kako se nekaj naredi (oči, pokaži mi, kako se to dela....).
Preponosni so, da bi vprašali; raje crknejo. Ne učijo se, obnašajo se, kot da že vse znajo, da so popolni, in so užaljeni, če jim rečeš, da niso!
To enako velja tudi za SLO-komuniste.

Prilagajajo se razmeram in vedno izsilijo svoje. Oportunisti, ker so takšne generacije vzgojili. Zanimajo jih samo nove oblike parazitiranja - drugo jih ne zanima.
Ukradejo, kar pač je. Dokler je kaj vzeti bodo jemali, ko tega ne bo več, se bodo med sabo iztrebljali. K sreči ima družba zdaj viške, zato lahko ta zadeva traja.
Oboji, islamisti in SLO-komunisti so na dolgi rok samomorilni, zato je nevarno takšne ljudi spustiti na oblast.
Pri nas jih še nismo videli brez oblasti.

Mi pa branimo... no, saj ne vem kaj branimo! A sploh kaj branimo?

Smo namreč v istem zosu in sebe poskušamo reševati s tehnologijo. Ko pa je pogled usmerjen samo v tehnologijo kot edino možno rešiteljico, to samo pomeni, da v sebi ne najdemo več ničesar za kar bi se bilo vredno boriti. Nobene vrednote, ničesar, kar bi dajalo upanje.

Torej , naša dolgoročna vizija ostane samo še Vesolje. Rakete.
Naseljevanje Marsa in Lune, zato tak naslov: oni sem - mi pa na Mars!
V resnici pa stvari ne funkcionirajo tako, ne rešujejo se na ta način.

****

Tudi jugoslovenarji so pridrli sem po pomoč.

Prišli so sem z novim upanjem, potem ko jim je razpadla Jugoslavija (za razpad katere ne sprejmejo odgovornosti!), zdaj pa vladajo, pometajo z nami, kot da Slovenije tu sploh ni!
Ni je, ker ni imela dovolj velike želje, da bi bila; njihova želja, da bi nas požrli, je večja od naše, da se ne bi pustili požreti.

Namesto Slovenije je nastala reinkarnacija SFRJ, zdaj pa jo jugoslovenarji tukaj samo ohranjajo. Kam so šli pa Slovenci - na Mars? Bomo tam naredili novo Slovenijo?

Tisti, ki tega ne zdržijo, vidijo večje upanje zase in za svoje družine na Zahodu! Enako kot migranti z Vzhoda, ki odhajajo od tam, ker jim doma religija ne dovoli preživetja, nam naša "religija" komunizma ne dovoli preživeti tu!

Toda - vsak svojo vero nosi v sebi in jo nese s sabo kamorkoli gre.
Potem pa to, kar nosi, pa čeprav je morda nesmiselno, preprosto ponovi v okviru svoje religije in ideologije tam, kjer je. Kjerkoli, tudi na Marsu!
Tehnologija nas ne bo rešila.
Ni treba biti zelo pameten, da bi razumeli tiste možgane, ki zdaj vodijo svet! Oni razmišljajo ločeno od Telesa in kalkulirajo s tem, da bi večino prebivalstva sveta enostavno pobili in začeli spet vse znova.

Tokrat jim Stvarstvo tega ne bo dovolilo.
NIHČE V VESOLJU NAMREČ NE MORE UNIČITI NIKOGAR, KI SAM TEGA NOČE! 
Če pa sam daje na to svoje soglasje, potem pa ni čudno, da sem nam zdaj dogaja to, kar se nam pač dogaja.

To Stvarstvo bi rado živelo.
Mi se moramo sami odločiti ali smo njegov del ali ne!
Odločamo se o tem ali spadamo sem, ali ne. Stvarstvo nas bo poslušalo.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

083_KRIVIC IN BUČAR - GLAVNA KRIVCA, DA SMO ZDAJ BREZ SVOJE DRŽAVE

036_INTERNACIONALNA DEMOKRATIZACIJA ZAHODNE NOROSTI

008_ZAROTA VELIKIH STARCEV 2 str.