033_NORMALNOST IN NOROST

Razlika med Normalnostjo in Norostjo je v tem, da norost ni stabilna. Znotraj sebe vedno išče nove načine, kako biti še bolj nora!
Normalnost je pa stabilna. Stabilna je, ker zna biti zadovoljna sama s sabo. To ji omogoča, da je v sebi stabilna.

Zdaj smo priča totalnem divjanju norosti. Vsi so nori, norost je pa zbezljala na Vzhodu enako kot na Zahodu. Še celo tisti, ki smo jim zaupali, da bodo varovali Normalnost in povedali kaj pametnega in razumnega. Namesto tega blebetajo neumnosti in iščejo opravičila za Norost.
Normalnost je zdaj brez besede, ker ni dovolj privlačna za milenijske generacije, ki so tempirane samo na efekt.

Normalnost sebe gradi zvezno, počasi, preudarno, s skrbjo. To je vztrajno, skozi odnose. Ti se počasi in previdno vzpostavljajo. Gradijo se, utrjujejo in potem razvijajo, temeljijo pa na zaupanju. To je nekaj, česar Norost sploh ne pozna, še manj upošteva. Norost pozna samo svoj trenutni interes.

Norost, za razliko od Normalnosti, skače kot kozel po vročem kamenju! Zdaj malo sem - zdaj malo tja. Ker je zdaj okolje noro, se Normalnost ne izpostavlja preveč, ne opozarja nase. večina je je v dvomih o sebi, če je sploh (še) normalna.

Norosti demokracija dobro služi. Pravzaprav Norost sama navija za demokracijo, ker s tem sebe opravičuje. Z demokracijo osmišlja pravico do lastnega obstoja.
Ampak, to traja samo dokler demokracija dobro služi Norosti. Brž, ko ji ne služi več, gre Norost na barikade v svojo obrambo, stopi na ulice in spremeni svoja lastna pravila. Meče z oblasti legalno in demokratično izvoljeno oblast. Norost namreč ne prenaša konkurence Normalnosti! Demokratični parlamentarizem in demokratične volitve so farsa.
Vendar bo kljub temu stabilnost Normalnosti preživela. Drugo bo pa odmrlo, ker Norost ne more shajati sama s sabo.
Normalnost - zelo lahko! Pravzaprav shaja mnogo bolje, kot s parazitom za vratom.
Vampirjeva žrtev zlahka živi sama s sabo, oddahne si brez zajedavca. Vampir pa brez žrtve, da ji lahko sesa kri, ne more preživeti. Kdo je zdaj odvisen in od koga?!

Notranja stabilnost, namesto vedno bolj histerične zakonodaje, ki se vsak dan sproti spreminja - to bi moral biti naš poglavitni cilj!

Normalnost namreč ne potrebuje zakonov, ne aktov ne podzakonskih aktov ne amandmajev.
Ko govorimo o "trajnostnem razvoju", le redkokdaj sploh pomislimo na Normalnost!

Navadno se naši možgani, ko je govora o "trajnostnem razvoju in načinu življenja", gibljejo proti nekim norim izumom, pogruntavščinam in kar se da proč od Normalnosti.
"Gadget thinking" kot način tolažbe, da bo zdaj-zdaj nekdo nekaj novega izumil, pa bo potem naenkrat vse lepo in v redu.

To neumnost radi lansirajo nesposobni politiki in predsedniki držav, kot je naš Pahor, ki je itak lik iz risanke. Ta tip ljudi se zanaša na znanost, na čudežne izume, ki da jih bodo rešili, ne pa Normalnost, ker te slednje niso sposobni vzpostaviti, paziti nanjo, jo ceniti.

Normalnost ni droga! Normalnost ni pain-killer!
Normalnost pomeni stabilnost čustev. In da veš kaj boš s sabo jutri in pojutrišnjem in še kasneje, in da tvoji otroci in tvoja družina vedo, kaj bo z njimi čez 10 ali 50 let!
Normalnost je tudi to, da imajo ljudje, ki nas vodijo, vizijo pred sabo, ki nam zagotavlja mirno življenje. To je Normalnost!

Normalno je če družba zvezno napreduje v svoji Normalnosti in vztraja v skrbi za okolje, za ljudi, za živa bitja. Norost je pa tempirana bomba, ker se ukvarja samo sama s sabo in s trenutnimi in takojšnjimi efekti. Že potem vidiš, da je kompletno nora.
Ker nima pogleda na celoto! Hoče nadzirati vse in vsakogar, pa sebe ne more nadzorovati, ker ne nadzoruje svoje požrešnosti.

Prihajamo v čas, ko je beseda Normalnost PREPOVEDANA. Normalnost, je izraz, ki za vladajočo Norost že pomeni sovražni govor. Prepoveš sovražni govor - prepoveš normalnost!

Norost odnosov sploh ne upošteva! Norost predpisuje, potem te pa kaznuje, če se pravil ne držiš.
Normalnost pomeni: nič zakonov! Ne malo zakonov - temveč NIČ zakonov!

Pomeni stabilno notranje počutje ljudi, ki vedo, da so del enega Organizma, v katerem vsi njegovi deli skrbijo zase in s tem, ko skrbijo zase, skrbijo za celoto. Ker SO celota.

Če bi tiste, ki vodijo to državo, vprašali po definiciji Normalnosti, bi se ti znašli v težavah. Zanje sta že sami definiciji Normalnosti in Demokracije sovražni govor.
V resnici teh pojmov ne znajo definirati.

Norost pravi: norcev nas je več kot vas normalnih, zato smo zmagali.
Zanje je to demokratično. Tako namreč oni razumejo demokracijo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

083_KRIVIC IN BUČAR - GLAVNA KRIVCA, DA SMO ZDAJ BREZ SVOJE DRŽAVE

036_INTERNACIONALNA DEMOKRATIZACIJA ZAHODNE NOROSTI

008_ZAROTA VELIKIH STARCEV 2 str.