026_MOČ INFORMACIJE IZ DNEVNEGA TISKA 1 str.

MOČ INFORMACIJE IZ DNEVNEGA TISKA
Na naslovnici zagledam mladega moškega z deklico v naročju. Njen pogled je obrnjen vstran, njega se močno oklepa. Slika daje vtis popolne predaje, vdaje v usodo.
     
Napis pod sliko pravi: Oče objema desetletno hčerko, ki s konvojem zapušča mesto.
On ostaja v mestu. Branilec torej! Le kaj bo branil?

Kaj pa lahko stori oče?! Potrebo ljubiti, dajati in sprejemati lahko spremeni v razočaranje,
potem pa z enim delom zasovraži sebe, da ni znal preprečiti konca sveta, ali pa vsaj dovolj močno ljubiti, da bi si ustvaril zalogo, za potem, ko mu sveta zanj ne bo nič več ostalo.

Z drugim delom sebe bo sovražil druge. Iznašel bo maščevanje, v zameno za izgubo. Ves svoj bes bo usmeril
v nekoga, ki bo kriv za njegovo izgubo. In ker negibnost ubija, se bo boril, ko bo našel krivce, jih bo ubil.  Takšen je njegov bes!

Občutek krivde zaradi udeležbe pri vsej stvari ga bo vedno pahnil v podobno situacijo, v kateri se bo moral vedno znova in na hitro odločati, ali je njegova želja po življenju še vedno močnejša od tiste po samokaznovanju; če preživiš prvi spopad, veš o tem več kot kdorkoli. Takrat povečaš oboje, tako željo po življenju kot tudi občutek krivde, ki ti jo zmanjšuje. Ne rasteta z isto naglico in prednost sčasoma neha biti izključno na strani življenja. To dvoje se ne pre­pleta, razklanost v duši poskrbi, da je življenje v tej obliki sploh možno. Tedaj se to stanje imenuje drznost, herojstvo.

Ko sebi nisi več čisto nič vreden, ne ubijaš več zase; ubijaš za druge, za višje cilje, za tovariše, za domovino, za Boga ... Ne nazadnje za otroka!
Deklico bodo v šoli, kamor gre, naučili, kako se pomanjkanje spremeni v ponos, da sploh lahko živiš. Ta bo prikril njeno potrebo po ljubezni in očetu, ponos jo bo vse življenje vlekel za nos.

Njen pogled govori, da se deklica zaveda, da bi izpolnitev njene želje naredila iz očeta izdajalca. Toda njen ponos bo iz njega naredil ubijalca, njo pa za soudeleženko pri uboju. Če pade, pa še pri smrti lastnega očeta, ki je umrl, da bi ona lahko bila ponosna nanj.
Če znaš pomanjkanje pravilno porazdeliti, ga imaš za vse življenje dovolj! Iznajdljivost forever.

Za svojega bodočega moža bo nerešljiv problem in večna uganka, saj mu ne bo pustila priti blizu srca, tam namreč skriva - grozo!

Brez vojne bi se starši in otroci normalno sovražili še naprej in mirno živeli, kot da bo sto let mir, oboroževali pa, kot da bo že jutri vojna.




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

083_KRIVIC IN BUČAR - GLAVNA KRIVCA, DA SMO ZDAJ BREZ SVOJE DRŽAVE

036_INTERNACIONALNA DEMOKRATIZACIJA ZAHODNE NOROSTI

008_ZAROTA VELIKIH STARCEV 2 str.